2011. szeptember 13., kedd

Részeges tepsis csirke


Nem vagyunk nagy húsevő család. Férjem 18 évig vegetáriánusként élte mindennapjait, így nálunk van, hogy napok telnek el hús nélkül és nem érezzük hiányát. Mikor viszont hús kerül az asztalra, akkor megadjuk a módját. Mivel a disznóért és a marháért egyikünk sem rajong, főleg csirke és pulyka készül a konyhánkban. A következő recept nagy kedvencünk, mert már az illata is mennyei, látványra is szép, az íze tökéletes, ráadásul egyszerű, mint az egyszer egy.

2 db bőrös csirkemell

4 nagy gerezd fokhagyma

libazsír

2 dl fehérbor

kis csokor friss rozmaring

só,bors

A fokhagymát meghámozzuk, majd hosszában felvagdossuk oly módon, hogy vékony tüskécskéket kapjunk. A csirkemellekbe keresztben metszéseket ejtünk, majd megkenjük őket libazsírral és sóval borssal megfűszerezzük, végül a metszések által létrehozott résekbe dugdossuk a fokhagyma tüskéket. Egy nagy serpenyőben 3-4 evőkanál libazsírban 3-4 perc alatt körülsütjük a csirkéket. Erre az elősütésre azért van szükség, hogy a nedvességet a csirke belsejébe zárjuk és az omlós, szaftos maradjon. A csirkéket végül egy tepsibe fektetjük, melléjük öntjük a bort és szintén melléjük dobáljuk a rozmaring ágacskákat. Előmelegített 220 fokos sütőben, alufóliával lefedve 40 percet sütjük a húst, az utolsó 10 percre levesszük az alufóliát, hogy a csirke szépen megpirulhasson.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése