2009. október 18., vasárnap

Bétakarotint mindenkinek


Ha valami, finom és olcsó ételt szeretnék az asztalra varázsolni, ami ráadásul nem is hízlal, akkor előszeretettel készítem az alábbi receptet, amit Réka barátnőm édesanyjától származik. Semmi fakszni, csak répa és csirke hús, de az íze az mennyei. Az pedig már csak hab a tortán, illetve répa a húson, hogy a szép narancs színű gyökér remek antioxidáns és A vitamin forrás. Azt ugyan nem tudom tényleg jobban fütyül-e tőle az ember, de hogy a farkasvakságnak, elejét veheti az biztos.

Répás hús

50 dkg csirkemell
30 dkg csibecomb
3 nagy szál répa
olívaolaj
só-bors

Kezdjük a kellemetlen résszel a megpucolt répákat apró lyukú sajtreszelőn lereszeljük, vagy megkérjük rá, kedves férjünket, hogy ezt tegye meg helyettünk. A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd a combokkal együtt sózzuk borsozzuk.
A húsokat ezután, az olíva olajon elősütjük, és ha minden oldaluk megpirult, akkor rájuk halmozzuk a reszelt répát és 2-3 evőkanál víz hozzáadásával, fedő alatt készre pároljuk a zöldséget. És kész is.

Krumplipürével a legfinomabb, de ha az ember diétázik, akkor magában vagy héjában főtt krumplival is remek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése