Nem vagyok séf és "gasztro őrült" sem, egyszerűen csak szeretek örömet szerezni a szeretteimnek és ezért igyekszem finomakat főzni. Az már csak mellékes, hogy az alkotási hajlamaimat is remekül le tudom vezetni a konyhában. Van, hogy fél napot képes vagyok eltölteni torta sütéssel van viszont, hogy semmi kedvem pepecselni. Viszont a férjem akkor is éhes, ha bennem nem buzog az alkotási vágy, ilyenkor valami villám kaját csinálok. Az alábbi gyümölcsleves is egy villám kaja. Édesanyám csinálta nyaranként, mikor nem volt ideje a boros-fűszeres gyümölcsleves specialitását készíteni.
Íme a recept:
600 g fagyasztott magozott meggy
1-2 alam
1 tejszín ízű puding
1 liter tej
1-2 fahéjrúd
szegfűszeg
cukor
1 citrom héja
A még fagyott meggyet lemosom az almát meghéjazom, kimagozom és nagyobb kockákra vágom. A gyümölcsöket annyi vízben ami 3/4-ig ellpi őket (lefedett edényben) felforralom. Közben a pudingot kikeverem egy kis hideg tejjel és ízlés szerinti cukorral. Ha forr a meggy beledobom a fahéjrudat és a szegfűszeget, végül pedig felöntöm a tejjel. Mikor összemelegedett a "leves" beleöntöm a pudingporos-cukros tejet és folyamatos kevergetés mellet megvárom, hogy besűrűsödjön. Hagyom kihülni a levest. Tálalás előtt beleszórom a citrom héját.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése